Actueel

Workshop ‘kunst op kleine schaal’

Op zaterdag 15 september organiseert Cultura in Ede een Uitmarkt-Zapservice door het theaterprogramma en de educatiecursussen. Op deze open dag voor volwassenen is het mogelijk deel te nemen aan een gratis workshop Keramiek.

Wat gaan we doen:

Met behulp van een mal als ondergrond gaan we een schaal opbouwen. We maken ringen van klei die we in een speciaal patroon naast elkaar op de mal leggen.  Aan het eind smeren we de ringen glad van onderen waardoor het één geheel wordt. Het patroon aan de bovenkant blijft duidelijk zichtbaar. We werken de schaal af met een paar smalle plakken klei aan de zijkanten. De schalen worden (biscuit) gebakken en kunnen twee weken later opgehaald worden bij Cultura. Eigenlijk is dit de eerste les zoals die gegeven wordt in de basiscursus. Let op: wij gaan alleen modelleren en dus niet glazuren. De schaal kan eventueel geglazuurd worden in de basiscursus.

15 september 2012: Workshop ‘kunst op kleine schaal’

Op zaterdag 15 september aanstaande organiseert Cultura een Open Dag van de cursussen voor volwassenen. Wat betreft keramiek is het mogelijk een gratis proefles bij te wonen. De proeflessen worden gehouden van 10.30 – 12.00 uur en van 14.00 – 15.30 uur in het keramieklokaal van Cultura. Geef je van tevoren op want er is een maximum aantal deelnemers.

Wat gaan we doen:
Met behulp van een mal als ondergrond gaan we een schaal opbouwen. We maken ringen van klei die we in een speciaal patroon naast elkaar op de mal leggen.  Aan het eind smeren we de ringen glad van onderen waardoor het één geheel wordt. Het patroon aan de bovenkant blijft duidelijk zichtbaar. We werken de schaal af met een paar smalle plakken klei aan de zijkanten. Dit is de eerste les van de basiscursus. De schalen worden gebakken en kunnen 2 weken later opgehaald worden bij Cultura. Let wel: het is geen workshop en schalen worden niet geglazuurd in de proefles. Wel is het mogelijk de schaal te decoreren in de basiscursus.